borgelandphoto » En till WordPress-webbplats

Info

Retusch

Alla bilder framkallas och bearbetas omsorgsfullt där bland annat färg och ljus kontrolleras för att uppnå den stämning som Ni vill att bilden ska förmedla. Samtliga slutprodukter som beställs genom mig framställs från fullt redigerade bilder. Så Er bild får lite extra kärlek i Photoshop innan den blir till Ert fotoalbum, förstoring etc.

När blir det bäst bilder?

Under sommaren är ljuset utomhus finast på sena eftermiddagen mot kvällen. Mitt på dagen ger solens strålar ett hårt ljus som kan upplevas mindre smickrande. På vintern däremot är det bäst ljus mellan klockan 11-14 ungefär, beroende på månad.

Vad ska man ha på sig?

Är det ett bröllop vi ska fotografera så är klädfrågan redan löst… förhoppningsvis! För övrigt så är det upp till Er själva hur Ni vill vara klädda men några ombyte rekommenderas. Även i detta fallet är det lite upp till vad vi vill förmedla och uppnå med bilden. Ha gärna någon med dig under fotograferingen som kan assistera dig vid ombyte.


Makeup

Smink är ju en smaksak och det beror också på vad det är för slags bild och vilken resultat man är ute efter. Men jag brukar alltid rekommendera mycket smink! Alltså betydligt kraftigare sminkning än man annars använder, men omsorgsfullt pålagt naturligtvis. Till exempel, om man använder eyeliner, så kan man utan att det ser konstigt ut i bild måla dubbelt så mycket som man i vanliga fall gör. Anledningen är att blixtarna reducerar effekten av makeupen och man ser faktiskt osminkad ut om man är blygsamt vardagssminkad. Man ska också vara noga med att använda färg på foundation och puder som passar sin egen hudton.


Till Slut

Bilder kan komma att användas i marknadsföringssyfte och publiceras på website och blogg om inget annat överenskommits.